Eerste Expeditie Award voor Save Plastics

FLEVOLAND • Vr 25 november 2022 | 10:33 • Vrijdag 25 november 2022 | 10:33

Stefan Schoegje van Save Plastics heeft donderdagavond de eerste Expeditie Award van de provincie Flevoland gewonnen. De prijs van 2.500 euro is in het leven geroepen om mensen die zich inzetten voor een duurzamer Flevoland te belonen en verder te helpen. De publieksprijs, van 1000 euro, ging naar Jim van der Wardt, van TheCrazySmile en het Circuloco-paviljoen op de Floriade.

Schoegje zet zich met Save Plastics in om de hoeveelheid plastic afval te verminderen en zoveel mogelijk te recyclen. De prijs wil hij inzetten om een plastic-tour op te zetten langs Flevolandse scholen. De jury, onder leiding van gedeputeerde Jop Fackeldey, roemde Schoegje om zijn 'enorme drive', de impact van zijn initiatief en het feit dat het ook nog een educatieve insteek heeft.

Jim van der Wardt van TheCrazySmile houdt zich bezig met het verwerken en bewerken van gebruikte en lokale materialen. Hij is ook één van de drijvende krachten achter het Circuloco-paviljoen op de Floriade.

Eervolle vermeldingen
De jury vroeg extra aandacht voor Rob Renne, van het wind experience centre 11 Beaufort in Nagele. Hij ontving een speciale aanmoedigingsprijs. "Rob heeft met 11 Beaufort op eigen initiatief iets moois neergezet met een flink bereik binnen en buiten Flevoland", aldus juryvoorzitter en gedeputeerde Jop Fackeldey.

Een eervolle vermelding ging naar Arie Burggraaf van de Groente- en Fruitbrigade. Hij organiseert jaarlijks fruitplukken voor de voedselbanken met behulp van vrijwilligers en bedrijven. Daarmee zorgt hij, volgens de jury, voor een enorme impact in Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel