Forumschool goedgekeurd door inspectie

ALMERE • Ma 28 november 2022 | 16:23 • Maandag 28 november 2022 | 16:23

De basisschool van Forum voor Democratie in Almere is door de Onderwijsinspectie erkend als particuliere basisschool. Dat wil zeggen dat de lessen op de Renaissanceschool op orde zijn, waardoor kinderen daar onderwijs mogen volgen.

De Onderwijsinspectie heeft voorlopig alleen nog mondeling goedkeuring gegeven voor de privéschool. Het onderzoek naar de school moet nog verder worden uitgewerkt en wordt begin volgend jaar gepubliceerd. Als de beoordeling negatief uitviel, bestond een kans dat de school zou moeten sluiten.

Omstreden
De komst van de Renaissanceschool naar Almere is omstreden. De nieuwe basisschool ging eind augustus van start. In eerste instantie werd de locatie geheim gehouden, vanwege de ophef om de school. Uiteindelijk werd de locatie toch achterhaald. Ouders van leerlingen voelden zich bedreigd vanwege een brief met de tekst 'Fascisten opgerot'. Sinds die brief bij de ingang van de school, houden de politie en de gemeente Almere de situatie rondom de Renaissanceschool scherp in de gaten.

Anders dan reguliere school
Volgens Forum voor Democratie is er op reguliere basisscholen te veel aandacht voor de klimaatcrisis, gender en negativiteit rond de witte man. Op de Renaissanceschool ligt naar eigen zeggen veel nadruk op lezen, schrijven en rekenen en wordt niet gebruikgemaakt van digitale hulpmiddelen als een digibord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel