St Jansdal verwacht volgend jaar geen rode cijfers

FLEVOLAND • Wo 30 november 2022 | 13:42 • Woensdag 30 november 2022 | 13:42

Ziekenhuis St Jansdal, met vestigingen in Harderwijk en Lelystad, verwacht volgend jaar niet in financiële problemen te komen. Daarmee is het St Jansdal een uitzondering; volgens de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) zal 90 procent van de ziekenhuizen volgend jaar in de rode cijfers belanden door de oplopende energie- en personeelskosten.

Volgens een woordvoerder is 2022 voor St Jansdal een goed financieel jaar, dat zal uitkomen op een positief financieel resultaat. Dat komt vooral doordat er veel zorg geleverd wordt. Sinds de overname van het ziekenhuis in Lelystad in 2019 is de geleverde zorg nog nooit zo hoog geweest, zegt de woordvoerder. In oktober is er ook een recordaantal operaties uitgevoerd. Volgens het ziekenhuis gaan de meeste mensen uit Lelystad, Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen voor hun ziekenhuiszorg naar St Jansdal.

"Ook wij hebben te maken met stijging van prijzen en veel hogere energielasten", meldt de woordvoerder. "Dat moet in de prijs door zorgverzekeraars gecompenseerd worden. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat zorgverzekeraars voldoende zorg inkopen. Juist omdat we zien dat de zorgvraag toeneemt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel