Tuin is veranderd in weggeefwinkel, voedselbank en goed doel

ALMERE • Do 1 december 2022 | 6:16 • Donderdag 1 december 2022 | 6:16

De tuin van George en Carin Engel uit de Faunabuurt in Almere is veranderd in een weggeefwinkel, voedselbank en goed doel. Rond het huis aan de Antilopestraat staan meerdere kasten en rekken vol tweedehands spullen. De goederen zijn door anderen gedoneerd en mogen gratis worden opgehaald door mensen die ze nodig hebben.

"Het begon eigenlijk tien jaar geleden met een kleine boekenkast en is in de loop van de tijd uitgegroeid tot wat het nu is”, vertelt George Engel. De voortuin staat inmiddels vol met spullen en dat loopt door tot aan de zijkant. "We hebben nu een spullenkast, kledingrekken, spelletjes, knuffels en nog veel meer."

"Er hangt vaak toch een beetje schaamte om de kringloop of de voedselbank heen", legt Engel uit. "Hier is dat helemaal niet nodig." Volgens Engel komen de bezoekers van zijn kringloop niet alleen uit Almere, maar uit de ruime omgeving. Dat geldt ook voor de donateurs. "Zo doneert een lokale supermarkt uit Zeewolde geregeld voedsel en krijgen we boeken van een boekhandel uit Almere Haven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel