Scooterverhuurder GO Sharing juicht landelijke regulering toe

ALMERE • Do 1 december 2022 | 12:55 • Donderdag 1 december 2022 | 12:55

GO Sharing, één van de verhuurders van elektrische deelscooters in Almere, vindt het een goede zaak dat politiek Den Haag de overlast van de overal rondslingerende voertuigen wil aanpakken. De ChristenUnie en de VVD stellen in een motie een landelijk vergunningensysteem voor. Daarmee kan paal en perk worden gesteld aan het aantal deelscooters in een gemeente.

Woordvoerder Lloyd Drop van Go Sharing juicht het plan toe. "Reguleren is alleen maar positief", stelt hij. "Ik denk dat alle aanbieders wensen dat er een uniform beleid komt, waarbij we niet inzetten op beperking maar op stimulering." Hij vindt het een goed idee als er voor heel Nederland gelijke regels komen.

Ruimte voor groei
In Almere is volgens Drop het plafond voor het aantal deelscooters nog niet bereikt. Er zijn er nu van alle aanbieders totaal rond de 450 beschikbaar, en volgens Drop is er nog ruimte voor groei. "We zijn niet in elke woonwijk actief. Als we dat wel willen worden, moeten we meer scooters neerzetten om de dichtheid te garanderen en een vervanging te zijn voor de auto."

In de strijd tegen de zomaar achtergelaten scooters is het bedrijf ook bezig om de gebruikers op te voeden. "We krijgen wel les in fietsen of voor een autorijbewijs, en dat is er niet voor deelscooters.", stelt Drop. "We zijn bezig om onze klanten zo goed mogelijk op te leiden, zodat ze weten hoe ze een scooter moeten gebruiken en ook hoe ze hem goed moeten parkeren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel