Volgende maand ook deelscooters in Haven en Hout

ALMERE • Di 8 november 2022 | 19:18 • Dinsdag 8 november 2022 | 19:18

Ook inwoners van Almere Haven en Almere Hout kunnen binnenkort gebruikmaken van deelscooters en deelfietsen. De gemeente wil namelijk het servicegebied verder uitbreiden. Dat betekent dat er in deze stadsdelen vanaf november en december deelvoertuigen te vinden zijn.

Veel gebruikt
Volgens de gemeente worden de deelvoertuiten goed gebruikt. In de maanden april tot en met september zijn er bijna 160.000 ritten gemaakt. Vooral de scooter is populair. Tot half september waren er drie aanbieders met wie de gemeente samenwerkt in een pilot van twee jaar, GoSharing, Mywheels en Tier. Dat laatste bedrijf stopte in september. Het bedrijf Check biedt vanaf november deelscooters aan in Almere. In totaal zullen er dan 450 deelscooters, 300 deelfietsen en 19 deelauto's in de stad staan. Voor de voertuigen worden in Haven en Hout binnenkort plaatsen gerealiseerd, waar gebruikers hun rit moeten afsluiten en parkeren. In andere stadsdelen kunnen gebruikers ook op willekeurige plekken parkeren en dat zorgt soms voor overlast.

Negen boetes
De deelvoertuigen creëren namelijk volgens de werkgroep VN-Verdrag in de Praktijk Almere problemen voor gehandicapten en mindervaliden. Zo staan de deelfietsen en -scooters vaak in de weg. Vanaf juli wordt daarom gehandhaafd op het parkeergedrag, schrijft de gemeente. Via de kentekens van de scooters worden dan boetes uitgeschreven, die terechtkomen bij de aanbieder van de scooter. Die zal dan waarschijnlijk het bedrag doorberekenen aan degene die de scooter heeft gebruikt. Inmiddels zijn er negen boetes uitgeschreven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel