Bataviastrand wordt ook zwemstrand

LELYSTAD • Zo 4 december 2022 | 15:13 • Zondag 4 december 2022 | 15:13

Een deel van het Bataviastrand in Lelystad wordt een officiële zwemlocatie, als het aan de provincie ligt. In 2020 is het strand in gebruik genomen, aanvankelijk speciaal voor watersporters. Er ligt dan ook een zogenoemde Kite-zone. Door een gedeelte als zwemlocatie aan te wijzen, hoopt de provincie de veiligheid van alle gebruikers van het strand beter te kunnen waarborgen.

Op mooie zomerse dagen komen er namelijk veel mensen naar het strand. Niet alleen voor de watersport, maar juist ook om te zwemmen. Dit heeft geleid tot gevaarlijke situaties en bijna ongelukken tussen zwemmers en kiters.

Afgelopen jaar zijn er verschillende maatregelen genomen om de toestroom van zwemmers te beperken. Er werd zelfs een tekstkar geplaatst bij het strand. Maar de zwemmers bleven komen en situatie voor zowel de watersporters als de vele zwemmers werd er niet veiliger op. Het organiseren van watersportevenementen bij het Bataviastrand blijft mogelijk, want op zulke dagen mag er niet gezwommen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel