Vierde verdachte aangehouden voor gewapende woningoverval in Poort

ALMERE • Di 6 december 2022 | 10:28 • Dinsdag 6 december 2022 | 10:28

De politie heeft maandag een 20-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval in een flat in Almere Poort. De man is de vierde persoon die wordt aangehouden in de zaak. Kort na het incident werden drie medeverdachten, een jongen van zestien en twee mannen van twintig, aangehouden. Niemand raakte gewond bij de overval.

De woning in flatgebouw Sydney aan de Verlengde Duinvalleiweg in Duin werd op 25 oktober rond 17.30 uur overvallen. Hierbij werden de bewoners met een vuurwapen bedreigd. Alerte buren uit een appartement boven de woning belden de politie. Het was niet meteen duidelijk dat het om een overval ging, maar toen dat bleek rukte de politie met veel agenten uit.

Post-NL-kleding
Op videobeelden is te zien dat de mannen PostNL-kleding aanhadden. In een poging te ontsnappen, klom één van de verdachten via enkele balkons naar beneden. Dit lukte niet en hij werd aangehouden.

De politie zal de zaak verder onderzoeken. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel