Slaapverblijf noodopvang Walibi ontruimd na rookontwikkeling

BIDDINGHUIZEN • Wo 7 december 2022 | 10:25 • Woensdag 7 december 2022 | 10:25

Eén van de tenten op de noodopvanglocatie voor vluchtelingen in Biddinghuizen is woensdagmorgen ontruimd na rookontwikkeling. Volgens brandweerwoordvoerder Marcel van Vliet was de rook afkomstig uit een kachel. Hij benadrukt dat er geen sprake is geweest van brand op het terrein bij Walibi.

De kachel stond volgens Bob van Houten van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in een slaapverblijf voor vrouwen. Ongeveer veertig vrouwen moesten het slaapgedeelte tijdelijk verlaten. Zij bleven ongedeerd.

Rond 09:30 uur kwam de eerste melding binnen bij de hulpdiensten. Brandweermensen uit onder meer Biddinghuizen en Elburg zijn op de melding afgegaan. Het slaapgedeelte wordt op dit moment gelucht. Volgens Marcel van Vliet zouden de vluchtelingen en medewerkers van het COA terug in het slaapverblijf kunnen als de kachel is hersteld.

Bob van Houten van COA verwacht dat de veertig vrouwen voor de middag al terug kunnen. Hij zegt met de leverancier van de kachel in gesprek te gaan. Het COA wil dat alle andere kachels bij de noodopvang goed gecontroleerd worden.

Op het terrein bij Walibi staan meerdere tenten en slaapunits. Zo is er een eetzaal en een gezamenlijke recreatieruimte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel