Positieve reacties op plannen voor kust: "Maar geen hoogbouw hoor"

LELYSTAD • Do 8 december 2022 | 6:20 • Donderdag 8 december 2022 | 6:20

Overwegend positieve reacties waren er woensdagavond tijdens een inloopbijeenkomst van gemeente Lelystad over de plannen voor de kust. "Dat water heeft natuurlijk een enorme aantrekkingskracht. Het verbaast mij eigenlijk dat het pas nu gebeurt," zegt een bezoeker.

In de visie voor de kust staan veel woningen aan het water gepland, maar ook een 3-sterrenhotel met een waterpark en een strand aan de Oostvaardersdijk. Zelfs de mogelijkheid voor een reuzenrad is er in opgenomen. De ontwerpen werden gepresenteerd in Batavialand en veel aanwezigen reageerden enthousiast.

Toch zijn er ook een aantal Lelystedelingen huiverig voor de hoogbouw in de plannen. "Als je nu kijkt naar wat er al staat bij Bataviahaven dan zijn dat best hoge gebouwen," zegt een meneer. "Daar komen er nog drie bij. Wanneer je dan aan komt rijden vanuit de stad dan zie je gewoon een grote muur. En met deze plannen wordt alles nog meer dicht gemaakt."

Ideeën: geen hoogbouw en bomen
Het idee van de inloopbijeenkomst is dat Lelystedelingen kunnen meedenken over de ideeën voor de kust. Bezoekers mogen ideeën en opmerkingen op post-its schrijven en op de plannen plakken. "Géén hoogbouw" staat er op een briefje. En verderop "Lelystad groene stad verdwijnt hiermee." Iemand anders schrijft dat er wel bomen voor de hoogbouw moeten komen om ze zo een beetje te 'verbloemen'.

Interesse in de woningbouw
Een aantal bezoekers kijkt vooral wat de woonmogelijkheden zijn voor zichzelf, ook al kan de realisatie nog wel jaren duren. "Heel veel mensen willen aan het water wonen dus ik vind het wel een geweldige plek," vertelt een mevrouw, die samen met haar man rondloopt. "Wij kijken zeker uit naar wat er gaat komen, om er zelf te kunnen te wonen."

Haar man stemt daar mee in. "Ik zou zeggen, begin er snel mee en rond het snel af. Want er is een woningnood dus hoe eerder hoe beter. Wij kunnen niet wachten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel