Almeerse voedselbank begint weer met kerstinzamelactie

ALMERE • Do 8 december 2022 | 12:51 • Donderdag 8 december 2022 | 12:51

Voedselbank Almere houdt komend weekend de jaarlijkse kerstinzamelactie. Die lag de afgelopen twee jaar stil vanwege corona. De inzameling is bedoeld om de voorraad met het oog op de kerstdagen aan te vullen. Klanten krijgen dit jaar voedsel maar ook een speciaal kerstpakket.

Vrijwilligers delen vrijdag en zaterdag een boodschappenlijstje uit bij vier supermarkten in Almere. Op het lijstje staan producten die het winkelend publiek kan kopen voor de 550 Almeerse huishoudens die van de voedselvoorziening afhankelijk zijn. Klanten wordt gevraagd om met name lang houdbare producten, babyproducten en wasproducten te doneren. "Mensen zijn het meest vrijgevig rond de kerstdagen", verklaart Jan Kees den Bakker de actie van 'zijn' voedselbank.

Kerstpakket met eten en drinken
Op de lijstjes ontbreken specifieke kerstproducten. Dat komt omdat een bedrijf kerstpakketten heeft gedoneerd voor de klanten van de Almeerse voedselbank. Daarin zitten onder meer ingrediënten, zoutjes, sap en chocolade. Ondanks de inflatie en stijgende kosten verwacht Den Bakker een goede opbrengst voor de kerstinzamelactie. "Veel mensen realiseren dat stadsgenoten financieel in de problemen komen", ervaart hij. Volgens hem neemt het aantal klanten nog steeds toe, dit jaar met zo'n 30 procent.

De actie wordt gehouden in de Vomar en Albert Heijn Markenpoort in Almere Haven, Albert Heijn Muziekwijk in Almere Stad en de Albert Heijn Rio de Janeiroplein in Almere Buiten. Vrijwilligers staan vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur in de winkels, zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur. De Voedselbank wilde de actie bij meer supermarkten in de stad houden maar dat lukte niet vanwege een tekort aan vrijwilligers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel