Actie voor nieuw treinpersoneel: tot nu toe vier reacties

LELYSTAD • Di 13 december 2022 | 6:15 • Dinsdag 13 december 2022 | 6:15

Een actie om nieuwe conducteurs en machinisten in Lelystad te werven heeft tot nu toe vier geïnteresseerden opgeleverd. Dat zegt de NS. Twee personen zijn door naar het psychologisch en medisch onderzoek, twee anderen komen binnenkort op gesprek voor de functie.

De NS plaatste begin november een treinsimulator op station Lelystad Centrum. Het was de bestuurderstafel van de nieuwste intercity gecombineerd met een treincoupé. Dat moest zorgen voor nieuwe conducteurs en machinisten in de provinciehoofdstad. De NS zegt niet ontevreden te zijn over het voorlopige resultaat. "Het zijn er niet tientallen maar alle beetjes helpen. Vier erbij: dat zijn er toch vier", aldus een woordvoerder.

Het spoorwegbedrijf hoopt op nog meer reacties op de openstaande functies in Lelystad. Daar staan momenteel 50 vacatures voor machinist en 30 voor hoofdconducteurs open. Volgens een woordvoerder heeft de inzet van de treinsimulator - met Lelystad als laatste stop - geholpen in de zoektocht naar extra personeel. Ook is de inzet van een campagne op radio, tv en internet te merken. "We zien drie keer zoveel aanmeldingen dan normaal", aldus de woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel