Onvoldoende steun van ondernemers voor huidige reclamebelasting

LELYSTAD • Wo 14 december 2022 | 14:11 • Woensdag 14 december 2022 | 14:11

Ondernemers van het centrum in Lelystad geven onvoldoende steun voor het voortzetten van de reclamebelasting zoals die nu is. Dat blijkt uit een draagvlakmeting die de gemeente heeft gedaan. De door een notaris bekendgemaakte uitslag is op dinsdag door het college vastgesteld en voorgelegd aan de gemeenteraad.

De draagvlakmeting is uitgevoerd in opdracht van de gemeenteraad omdat een deel van de ondernemers in het Stadshart vragen heeft gesteld over de verantwoordings- en bestedingswijze van het geld uit het ondernemersfonds. Dit fonds wordt gebruikt voor activiteiten en evenementen in het Stadshart. Het geld gaat nu naar Stichting Hart van Lelystad en is bedoeld om het centrum gezellig en aantrekkelijk te maken. Het besteden van het geld gaat volgens een aantal ondernemers nu niet goed. Daarom besloten zij eerder al een eigen plan te schrijven over hoe het geld beter uitgegeven kan worden.

Door een draagvlakmeting te houden wilde de gemeente erachter komen of er voldoende steun is voor voortzetting van de reclamebelasting in de huidige vorm en in hoeverre ondernemers bereid zijn om financieel bij te dragen aan activiteiten en evenementen in het Stadshart. Die steun blijkt nu onvoldoende.

Van voldoende steun is sprake als tenminste 50% van de stemgerechtigden hun stem heeft uitgebracht en als 66% zich vóór uitspreekt. Aan geen van beide voorwaarden is voldaan, zegt de gemeente. Wethouder Dennis Grimbergen: "De gemeenteraad is nu aan zet om de uitslag te interpreteren en hier betekenis aan te geven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel