GGD schaalt activiteiten rond corona af

FLEVOLAND • Do 15 december 2022 | 21:41 • Donderdag 15 december 2022 | 21:41

GGD Flevoland heeft de capaciteit voor de coronavaccinaties en -testen teruggebracht omdat er steeds minder behoefte aan is. De organisatie heeft het aantal tijdelijke krachten dat hielp om de prikken te zetten en testen af te nemen daarom ook verminderd.

De daling in het aantal vaccinaties en testen is volgens de GGD volgens de verwachting. "Daar hebben we in onze planning rekening mee gehouden. Ter vergelijking: begin oktober zetten we ruim 11600 herhaalprikken per week. Halverwege november waren er dat nog geen 2500," zegt covid-manager Wendy Winkelman.

De capaciteit is nu zoals het ministerie die voorschrijft, stelt Winkelman. "Dat betekent dat we op landelijk niveau in acht weken tijd gefaseerd kunnen opschalen naar 100.000 coronatesten per dag en een basisinfrastructuur van 100.000 vaccinaties per week."

De GGD blijft op de locaties Almere, Lelystad en Emmeloord wel coronavaccinaties en -testen doen. Dat is om de maximale reistijd binnen de perken te houden. "Wel kijken we hoe we efficiënter kunnen omgaan met onze locaties.", zegt Winkelman. "Zo verhuist de testlocatie in Lelystad per 16 januari naar het St. Jansdal, waar nu ook de vaccinatielocatie al huist. En voor Almere onderzoeken we mogelijkheden om de locatie ook voor andere doeleinden in te zetten, bijvoorbeeld de HPV-campagne voor 18-plussers die in het eerste kwartaal van 2023 start."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel