Wachtlijst Taalcentrum Almere opgelost

ALMERE • Za 17 december 2022 | 13:48 • Zaterdag 17 december 2022 | 13:48

Alle asielkinderen uit Almere kunnen na de kerstvakantie weer lessen volgen in het Taalcentrum. De wachtlijst in Taalcentrum Almere is voorlopig verdwenen. Volgens directeur Theo Klein Koerkamp zijn er ongeveer zeventig leerlingen doorgestroomd naar het reguliere onderwijs, waardoor er weer plek is. Klein Koerkamp zei dit in het Weekendcafé van Omroep Flevoland in de Nieuwe Bibliotheek in Almere.

Het Taalcentrum Almere zat begin deze maand nog overvol. Daardoor konden bijvoorbeeld kinderen die worden opgevangen in de oude brandweerkazerne, geen onderwijs volgen. De problemen ontstonden door een personeelstekort. Het personeelsbestand is inmiddels verdubbeld. "Eerst hadden we 70 medewerkers, nu 140 medewerkers", zegt Klein Koerkamp. Ook zijn meer plekken geopend waar de kinderen les krijgen.

Mogelijk wachtlijst in toekomst
Toch kan er mogelijk in de toekomst nog wel een wachtlijst gaan ontstaan. "Er staan nu veel kinderen op de aanmeldlijst", volgens de directeur. Die kinderen worden volgens hem dit schooljaar vier of moeten nog naar Almere komen. Of er wachtlijsten ontstaan hangt dus af van 'hoe snel dat doorgaat'.

Het taalcentrum in Almere geeft les aan ongeveer 700 kinderen met een buitenlandse achtergrond. Het zijn kinderen van onder anderen arbeidsmigranten, expats en vluchtelingen. In het centrum leren ze de Nederlandse taal, zodat ze kunnen doorstromen naar een reguliere basisschool of middelbare school.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel