Drontenaren kunnen meepraten over woningbouwopgave

DRONTEN • Zo 18 december 2022 | 11:30 • Zondag 18 december 2022 | 11:30

De gemeente Dronten wil met inwoners in gesprek over het bouwen van meer woningen. In januari zijn bijeenkomsten in Swifterbant, Biddinghuizen en Dronten. Dan moet duidelijk worden hoe inwoners denken over de groei van Dronten.

De gemeente betrok de inwoners in oktober bij het het maken van een visie op de leefomgeving. Daarin moeten onderwerpen zoals wonen, duurzaamheid, bereikbaarheid, welzijn en economie staan. Voordat de visie uitkomt, kunnen inwoners verder praten over woningbouw. Zo komt er eerst een plan voor de groei van de gemeente.

Dronten wil de komende zeven jaar in totaal 2500 nieuwe woningen hebben gebouwd. Daarna komen er mogelijk 2500 tot 7500 nieuwe huizen bij. De woningen moeten komen in het centrum en in het Hanzekwartier in Dronten, in Dronten-West, De Graafschap in Biddinghuizen en in Swifterbant-Zuid.

Wensen van inwoners
Op de bijeenkomsten over de leefomgeving werd de wens uitgesproken voor meer senioren- en starterswoningen. Ook hadden inwoners opmerkingen over architectuur, schaalgrootte en het koesteren van het dorpskarakter van de kernen. De gemeente wil nu verder praten over de details. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via deze link.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel