Komend jaar zeker 23 treinloze dagen door werkzaamheden aan spoor

FLEVOLAND • Di 20 december 2022 | 16:23 • Dinsdag 20 december 2022 | 16:23

Wie hoopt op goede voornemens van ProRail voor 2023 en daarmee weinig treinuitval, wordt teleurgesteld. De spoorbeheerder laat weten dat er komend jaar ten minste 23 dagen werkzaamheden zullen zijn aan het spoor in Flevoland. Dat is exclusief alle werkzaamheden die in het weekend plaatsvinden.

Het gaat om ten minste 13 dagen op het traject Almere Oostvaarders naar Lelystad/Dronten. Door de werkzaamheden is er dan geen treinverkeer mogelijk in beide richtingen. Daarnaast zullen er in ieder geval 10 dagen werkzaamheden zijn op het traject Weesp - Almere Oostvaarders. Tussen Almere Oostvaarders en Lelystad/Dronten is dan wel treinverkeer mogelijk. Dat blijkt uit een beheerplan van ProRail dat maandag door staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Overlast beperken
De werkzaamheden bestaan vooral uit het vervangen en vernieuwen van onderdelen en groot onderhoud. In het beheerplan worden de werkzaamheden in het weekend, die maximaal twee dagen duren, niet genoemd. Hoeveel dat er zullen zijn, is volgens ProRail nog niet duidelijk. "We proberen altijd zo veel mogelijk van de werkzaamheden in weekenden en vakanties te plannen, om zo de overlast voor reizigers te beperken", laat een woordvoerder weten. Wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd, is nog niet bekendgemaakt.

Rover Flevoland vindt het 'heel vervelend voor de reiziger'. Onderhoud moet volgens de reizigersorganisatie zo min mogelijk hinder opleveren. Dat had volgens Rover mogelijk gekund door: "maar aan één spoor te werken, zodat er op het andere spoor doorgereden kan worden". De organisatie geeft aan dat ze niet in gesprek kunnen met ProRail, want ProRail is helaas geen gesprekspartner, aldus Rover.

Dit jaar reden er sinds de grote stoomstoring op 2 september geen treinen tussen Dronten en Lelystad. Sinds 11 december kunnen reizigers weer gebruiken maken van dit traject.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel