Frustratie bij college Zeewolde over traagheid COA

ZEEWOLDE • Do 22 december 2022 | 6:05 • Donderdag 22 december 2022 | 6:05

Het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde snapt niet dat het COA zo traag opereert rondom de heropening van het asielzoekerscentrum, net buiten het dorp. "Een gemiste kans", concludeert wethouder Helmut Hermans.

Het college van B&W heeft in september aangegeven aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dat er weer asielzoekers in het voormalige AZC aan de Bosruiterweg kunnen komen. Nu worden er arbeidsmigranten gehuisvest.

Volgens Hermans hoeft het bestemmingsplan niet gewijzigd te worden, maar voorwaarde is wel dat het COA goede afspraken maakt met de gemeente en met Peter Epe, de huidige eigenaar van de gebouwen. "Tot op heden is er nog geen bestuursovereenkomst", zegt wethouder Hermans.

"De nood is hoog bij het COA. Wij zijn er klaar voor en eigenaar Peter Epe van de huidige locatie ook", zegt Hermans. Hij wil graag de gemeenteraad, de inwoners van Zeewolde en de pers informeren over de laatste stand van zaken maar tot nu toe is er geen nieuws te melden en dat betreurt Hermans. "Dat ligt niet in onze handen".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel