Dijk tussen Lelystad en Enkhuizen weer open na urenlange afsluiting

LELYSTAD • Vr 23 december 2022 | 9:17 • Vrijdag 23 december 2022 | 9:17

De dijk tussen Lelystad en Enkhuizen is vrijdagochtend in beide richtingen een lange tijd afgesloten geweest. Dat meldt de politie. Op de dijk zijn een auto en een vrachtwagen op elkaar gebotst, daarbij is één persoon bekneld geraakt. De automobilist was wel aanspreekbaar.

Het ongeval gebeurde rond 08.45 uur. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. In eerste instantie leek de mist de oorzaak te zijn van het ongeval, later meldde de politie dat het om een zelfmoordpoging ging.

De weg bleef lange tijd dicht omdat onder meer de vrachtwagen moest worden weggesleept. De as daarvan was gebroken. Om 11.45 uur werd de dijk weer vrijgegeven.

Vorige week dodelijk ongeval
Het is de tweede keer in korte tijd dat er een ongeval op de dijk plaatsvindt. Vorige week dinsdag is een 30-jarige vrouw uit Hoorn om het leven gekomen. Vermoedelijk is zij door gladheid geslipt, vervolgens heeft ze een vrachtwagen geraakt. Ook toen werd de weg in beide richtingen afgesloten.

Denk je aan zelfdoding? Bel gratis 0800-0113 of chat op 113.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel