Openbaar Ministerie: Gerrie Revers (77) vermoord door eigen zoon

LELYSTAD • Vr 23 december 2022 | 15:32 • Vrijdag 23 december 2022 | 15:32

De man die verdacht wordt van het vermoorden van de 77-jarige Almeerse Gerrie Revers, is haar zoon. Dat bleek vrijdag tijdens een voorbereidende zitting in de rechtbank in Lelystad. Revers werd in mei dit jaar dood gevonden in haar huis in Almere Stad.

Toen bleek dat er ook spullen uit het huis waren verdwenen, startte de politie een onderzoek. Daaruit ontstond het vermoeden dat ze door een misdaad om het leven was gekomen. In september, vier maanden later, werd een 54-jarige man uit Lelystad aangehouden.

Nu blijkt de verdachte een zoon van het slachtoffer te zijn. Het OM denkt dat hij zijn moeder heeft gesmoord en spullen van haar heeft gestolen. Hij zou in geldnood hebben gezeten. Het OM baseert zich op DNA-onderzoek en gesprekken met familieleden. Ook het feit dat de gestolen spullen zijn gevonden langs de A6, precies op de plek waar hij met zijn auto heeft gereden, vindt het OM verdacht.

Volgens de advocaat van de verdachte is het onderzoek niet zorgvuldig gedaan. Hij wil dat zijn cliënt in ieder geval de zaak in vrijheid mag afwachten. De man zit namelijk nog in voorlopige hechtenis. Naar aanleiding van het onderzoek tot nu toe ziet de rechter nu geen reden om hem vrij te laten. De volgende zitting is op 10 maart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel