'Kazerne Zeewolde biedt plek aan 7000 militairen'

ZEEWOLDE • Ma 2 januari 2023 | 21:02 • Maandag 2 januari 2023 | 21:02

De beoogde militaire kazerne in het Horsterwold bij Zeewolde gaat plek bieden aan zo'n 7.000 militairen. Ook komen er zo'n 1300 opleidingsplaatsen. Dat zei commissaris van de Koning Leen Verbeek maandag in zijn nieuwjaarstoespraak. De commissaris benadrukt dat deze werkplekken ontstaan door een reorganisatie binnen Defensie.

Commissaris Verbeek laat weten al enige tijd te lobbyen voor de kazerne bij Zeewolde. "Ik heb zelf gesprekken gehad zowel met Kamerleden als met vertegenwoordigers van Defensie als met de Staatssecretaris", vertelt de commissaris van de Koning. "Ook al in de vorige periode werd hier vertrouwelijk over gesproken."

Afgelopen jaar werd bekend dat Zeewolde in de race is als locatie van een nieuw te bouwen kazerne. In december liet staatssecretaris Christophe van der Maat weten dat het gebied bij Zeewolde de ideale locatie is. Het kabinet neemt in de eerste helft van 2023 een besluit over de locatie van de kazerne.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel