Defensie: 7000 militairen in kazerne niet zeker

ZEEWOLDE • Di 3 januari 2023 | 13:31 • Dinsdag 3 januari 2023 | 13:31

Het ministerie van Defensie kan niet bevestigen dat een geplande, nieuwe kazerne in de buurt van het Horsterwold in Zeewolde daadwerkelijk plek gaat bieden aan 7.000 militairen. Dat is wel het aantal dat commissaris van de Koning Leen Verbeek maandag noemde. Ook zouden er volgens Verbeek zo'n 1.300 opleidingsplaatsen komen.

"Het aantal werkplekken is afhankelijk van de mogelijkheden", zegt een woordvoerder van Defensie. "Daarom kan er nu nog helemaal geen precies aantal worden genoemd, totdat definitief duidelijk is hoe groot de kazerne wordt."

Nieuwe arbeidsplaatsen
Omdat nog niet duidelijk is hoeveel militairen uiteindelijk naar de locatie ten oosten van de Nijkerkerbrug in Zeewolde zouden komen, kan ook nog niet worden aangegeven hoeveel nieuwe arbeidsplaatsen dat op zou leveren.

In het plan wil Defensie een kazerne van 500 hectare groot, inclusief oefenterrein. Verbeek zei ook al enige tijd te lobbyen voor de kazerne. Ondernemersfamilies die op de beoogde locatie gevestigd zijn, zijn fel tegen de plannen en noemen de komst van de kazerne 'absurd'. Ze hebben daarom een brandbrief geschreven. Het kabinet wil in de eerste helft van dit jaar een besluit nemen over de locatie van de kazerne.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel