Nieuwe cast Les Misérables repeteert in Kunstlinie

FLEVOLAND • Di 3 januari 2023 | 17:04 • Dinsdag 3 januari 2023 | 17:04

Kunstlinie is de komende zes weken de thuisbasis van de nieuwe cast en crew van Les Misérables. 14 jaar geleden was de musical over de Franse revolutie voor het laatst te zien in Nederland. Vanaf 1 maart is er een nieuwe productie, met een jonge cast, gemoderniseerde muziek en de laatste theatertechniek. "Zoals de grote man achter Les Misérables Cameron MacIntosch zei: We moeten het een beetje afstoffen", zegt producent Hans Cornelissen.

Michael Muyderman is één van die jonge castleden. Dat de tour begint in Almere is voor hem bijzonder, want daar komt hij zelf ook vandaan. "Hier, in de KAF, heb ik musical- en zangles gehad", vertelt hij. "Dus het is grappig om nu, tijdens mijn eerste grote rol, ook hier te staan."

De nieuwe cast van Les Misérables presenteerde zich al tijdens de Musical Awards.

'It's about time'
Ook voor het theater is het een bijzondere productie, zegt Ruben Karsten van Kunstlinie. "Er ligt een soort dek over het podium, met allemaal rails, waarmee alle decorstukken vloeiend in en uit kunnen schuiven", zegt hij. "Dit hebben we nog nooit gezien in Nederland." Na zeven try-outs verhuist de productie naar Carré in Amsterdam, voor de première. Maar dat vindt Karsten niet zo belangrijk. "Wij hebben het samen met het team mogen optuigen. Hoe mooi is dat?"

Ook producent Cornelissen vindt de try-outs een mooie impuls voor de Almeerse theaterwereld. "Maar ja, het is ook een van de grootste steden van Nederland. Dus 'it's about time', zou ik zeggen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel