Moskeeën: eerst onderling overleg, dan besluit over gesprek met ministerie

ALMERE • Vr 6 januari 2023 | 6:06 • Vrijdag 6 januari 2023 | 6:06

De Almeerse moskeebesturen hebben volgende week overleg of ze in moeten gaan op een uitnodiging van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dat zegt Ali Karamatali van de Ar-Raza moskee in Almere Tussen de Vaarten.

Het ministerie wil op 24 januari praten over undercoveroperaties in moskeeën door verschillende gemeenten. Dagblad NRC schreef in 2021 dat dit soort operaties ook in Almere werden uitgevoerd, maar dat werd door de toenmalige burgemeester Franc Weerwind ontkend. Hij gaf wel aan dat hij al het extremisme in de stad in kaart wilde laten brengen om mogelijke aanslagen te voorkomen, maar van undercoveroperaties was volgens hem geen sprake.

Desondanks is hierdoor een vertrouwensbreuk ontstaan met de gemeente Almere, zegt Karamatali. Tijdens het onderlinge overleg wordt besloten of de Almeerse moskeebesturen bij het gesprek met het ministerie van SZW aanwezig willen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel