St Jansdal zegt operaties af door griepgolf

FLEVOLAND • Vr 6 januari 2023 | 14:41 • Vrijdag 6 januari 2023 | 14:41

Ziekenhuis St Jansdal, met vestigingen in Lelystad en Harderwijk, stelt een deel van de operaties uit vanwege de griepgolf. Door dat uitstel komen bedden vrij voor mensen met griep. Het gaat voorlopig om de operaties van vrijdag en maandag.

Bij het ziekenhuis zijn alleen operaties verplaatst die kunnen worden uitgesteld en waarbij mensen een nacht moeten blijven in het ziekenhuis. Dat zijn bijvoorbeeld knieoperaties of een enkelbreuk. Operaties die niet kunnen wachten of waarbij de patiënt dezelfde dag naar huis mag, gaan wel door.

Om hoeveel operaties het precies gaat is onduidelijk. Maandag besluit het ziekenhuis of er nog meer operaties moeten worden uitgesteld. Op die dag is er ook een regionaal overleg om te kijken naar de spreiding van patiënten.

Flevoziekenhuis
In het Flevoziekenhuis in Almere is het ook druk maar zijn vooralsnog geen operaties afgezegd. In het ziekenhuis liggen de afdelingen longziekten en intensive care vol. Volgens een woordvoerder kunnen de patiënten intern nog verdeeld worden en hoeven er geen operaties worden uitgesteld.

In het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord en Sneek is het niet nodig om patiënten te verplaatsen. De situatie is volgens een woordvoerder beheersbaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel