Raven Hengelsport sluit de deuren

LELYSTAD • Za 7 januari 2023 | 12:22 • Zaterdag 7 januari 2023 | 12:22

Raven Hengelsport sluit voorlopig de deuren van alle winkels en de webshop. De winkel, met onder meer een filiaal in Lelystad, verkeert in financiële problemen. Klanten stonden zaterdag daarom voor een dichte deur.

De rechtbank heeft op 4 januari uitstel van betaling verleend. De eigenaar onderzoekt samen met een bewindvoerder of het bedrijf in zijn huidige vorm door kan gaan. Als blijkt dat dit niet mogelijk is, zal het uitstel van betaling omgezet worden in een faillissement en moet Raven Hengelsport dus voor altijd sluiten.

Export verboden
Raven Hengelsport is één van de grootste hengelsportwinkels. In totaal zijn er vier filialen in Nederland. Tijdens de coronacrisis was het erg druk, omdat vissen toen steeds populairder werd. Toch had het bedrijf last van de crisis, doordat de export naar landen als Italië en Spanje stil lag, omdat daar niet gevist mocht worden.

Raven verkocht niet altijd hengelsportartikelen. In de jaren '70 begon het bedrijf als een dierenwinkel, in de garage van oprichter Sjoerd Raven in Dronten. Vanaf 1974 verkoopt Raven voornamelijk artikelen voor hengelsporters.

Invloed op hengelsport
Het is nog niet bekend welke gevolgen een faillissement op de hengelsport gaat hebben. De zaak gaat door de vissers in ieder geval gemist worden, zegt Johan Goves, voorzitter van Hengelsport Vereniging Lelystad-Dronten. De vereniging verkocht visvergunningen in de winkel van Raven. "Mensen vonden het makkelijk om even langs te gaan bij Raven Hengelsport om een vergunning te halen. Vooral voor mensen die uit het buitenland komen was het handig. De vergunningen zijn gelukkig nog wel online te koop."

De vereniging heeft nog geen plannen om de vergunningen ergens anders te verkopen. Er moet eerst zekerheid komen over Raven. Wat de hengelsportspullen betreft, zijn deze nog wel in de regio te halen. "Almere en Kampen hebben ook een winkel waar je visspullen kunt kopen. Deze zijn alleen niet zo groot als Raven Hengelsport."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel