Vissen razend populair door coronacrisis

LELYSTAD • Di 28 april 2020 | 7:18 • Dinsdag 28 april 2020 | 7:18

Vissen wint tijdens de coronacrisis aan populariteit. Het is dan ook erg druk bij Raven Hengelsport in Lelystad. De verkopers vergelijken het met het hoogseizoen. "Tijdens de bouwvak is er altijd een piek, nu is het net zo druk".

Volgens fervent visser Sebastiaan Swalef uit Lelystad is de hengelsport nu een hele mooie manier om te ontspannen. "Je bent lekker in de natuur, ik kan mijn hoofd leegmaken", zegt hij.

Genoeg ruimte
Dat ontdekken steeds meer mensen. Door de coronacrisis zitten mensen veel binnen. De meeste sporten mogen niet beoefend worden, maar vissen kan nog wel. Anderhalve meter afstand houden is aan de waterkant geen probleem. Het is een individuele sport. In de winkel komen nu naast de vaste klanten ook mensen die het vissen in deze tijd weer oppakken en veel kinderen die beginnen met vissen.

Goede zaken
De grootste viswinkel van Nederland doet goede zaken als het om verkoop vanuit de winkel gaat. Maar ook hier wordt de crisis gevoeld. Export naar landen als Italië en Spanje ligt stil. Daar mag niet gevist worden en import van materiaal uit China is ook lastig. Maar voor de komende tijd is er nog voldoende voorraad om klanten aan een hengel en aas te helpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel