ECL blijft helpende hand bieden bij organiseren van evenementen

LELYSTAD • Ma 9 januari 2023 | 17:43 • Maandag 9 januari 2023 | 17:43

Wie in Lelystad een evenement wil organiseren kan daar ook de komende jaren hulp bij krijgen. Er kan aangeklopt worden bij ECL, Evenementen Coördinatie Lelystad. Het voortbestaan van deze stichting hing vorig jaar nog aan een zijden draadje. Inmiddels is er voor drie jaar zekerheid. Maandagmiddag is het contract met de gemeente ondertekend.

ECL speelt vooral een grote rol van betekenis bij de kleinere evenementen. "Een buurtbarbecue of een sportclub die iets in de buitenlucht organiseert: daar heb je allemaal een vergunning voor nodig", legt voorzitter Joop van Diest uit. Het gaat volgens hem om complexe wet- en regelgeving die ervoor kan zorgen dat vrijwilligers afhaken. Door de helpende hand te bieden wil ECL dat voorkomen. "Grote organisaties als de HISWA of City Marketing met wielerwedstrijden, dat organiseren ze zelf. Het gaat vooral om de kleinere dingen."

Ruzie is bijgelegd
De service bleek vorig jaar niet zo vanzelfsprekend te zijn als met misschien lijkt. ECL dreigde de handdoek in de ring te gooien na onenigheid met de gemeente. Uiteindelijk kwam het goed, en maandag is dus een handtekening gezet onder een contract voor de komende periode. De voorzitter die jarenlang aan het roer stond, Ruud Bootsma, gaf het stokje op de bijeenkomst over aan Joop van Diest.

Beiden zijn blij dat de organisatie door kan. En ze benadrukken het belang voor Lelystad. "Als je ECL weg zou denken, en mensen moeten het allemaal via de oude weg gaan regelen, dan weet ik zeker dat er minder evenementen zouden plaatsvinden. Want dan haken mensen af", zo concludeert Bootsma.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel