Ongepaste waarschuwing conducteur schokt treinreizigers

FLEVOLAND • Di 10 januari 2023 | 20:15 • Dinsdag 10 januari 2023 | 20:15

Treinreizigers die dinsdagavond om 18:00 uur met de trein van Almere/Lelystad richting Groningen reisden, zijn verbijsterd door een ongepaste melding van de conducteur. Die waarschuwde via de intercom voor zakkenrollers, maar voegde daaraan toe dat het ging om 'Mediterrane types' die in Nederland komen 'stropen'.

Het Flevolandse Statenlid Hicham Ismaili Alaoui zat ook in de trein. Hij klaagde, net als andere passagiers, direct via Twitter bij NS Online. "Het is onnodig grievend", stelt Alaoui. "Er zaten veel passagiers met een mediterraanse uiterlijk/afkomst die na een lange regenachtige werkdag op weg naar huis met scheve ogen worden aangekeken." Andere reizigers doen ook hun beklag.

NS Online erkent dat het erg ongepast gedrag is van de conducteur. "Ik ben geschrokken van de berichten hierover", schrijft een NS-medewerker. De klachten zullen intern door de NS worden opgepakt.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel