Burgemeester: 'Vertrekkende wethouder had het moeilijk'

NOORDOOSTPOLDER • Di 17 januari 2023 | 7:22 • Dinsdag 17 januari 2023 | 7:22

De opgestapte PvdA-wethouder Thomas Gillissen van Noordoostpolder had het eind november al moeilijk met de dossiers waarvoor hij verantwoordelijk was. Dat zei burgemeester Roger de Groot maandagavond tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

Het plotselinge vertrek van Gillissen werd besproken naar aanleiding van vragen van het CDA en ChristenUnie-SGP. De oud-wethouder kondigde anderhalve week geleden zijn vertrek aan wegens een gebrek aan ervaring. Gillissen was verantwoordelijk voor onder meer energie- en armoedebeleid, beheer en onderhoud van de openbare ruimte en infrastructuur, zoals het aanleggen en vervangen van wegen.

Burgemeester De Groot merkte dat het op een gegeven moment moeilijk werd voor Gillissen: "Het werd gewoon veel. Het is ook een zware job. Veel dossiers moet je allemaal onder de knie zien te krijgen." Volgens De Groot kreeg Gillissen wel ondersteuning. "Wij hebben zeker geholpen doordat we een inwerkprogramma hebben gedaan. We hebben een heidag met elkaar gehad. Ik heb regelmatig gesprekken met alle wethouders en ook met wethouder Gilissen gehad. Nou, kijk van: hoe zit je in je vel? Waar loop je tegenaan? Waar kun je nog mee geholpen worden? Dus dat is zeker gebeurd, maar uiteindelijk moet je het ook zelf doen."

Is er al een opvolger?
De PvdA zegt in gesprek te zijn met een kandidaat-wethouder die de taken van Gillissen gaat overnemen. Fractievoorzitter Lianne Mulder wil niet zeggen wie het is. Wel zou het gaan om een man uit Emmeloord met veel politieke en bestuurlijke ervaring. "Je gaat met elkaar kijken wat het profiel is, wat willen we hebben. Hoe kan het nog beter dan onze vorige kandidaat, of in ieder geval anders in deze toch moeilijke tijden." Het is de bedoeling dat over drie weken de nieuwe kandidaat-wethouder wordt gepresenteerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel