Chauffeur leerlingenvervoer Emmeloord krijgt celstraf

EMMELOORD • Do 19 januari 2023 | 14:08 • Donderdag 19 januari 2023 | 14:08

Een 68-jarige taxichauffeur uit Emmeloord is donderdag tot een half jaar cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk, veroordeeld. De rechtbank in Zwolle vindt het bewezen dat hij ontucht had met een van de leerlingen in zijn taxibus.

Jarenlang vervoerde de man voor een taxibedrijf leerlingen die speciaal vervoer nodig hadden naar scholen in Emmeloord. Met het meisje die van het verste adres kwam, uit Vollenhove, bouwde hij naar eigen zeggen een band op.

Verstandelijke beperking
Ze kwam zelfs twee keer bij hem thuis, iets waarvoor hij door het taxibedrijf op de vingers werd getikt. De man had uitvoerig app-contact met de 16-jarige die met een licht verstandelijke beperking kampt. Er werd gestoeid in de bus en op enig moment raakte hij haar schaamstreek aan om 'haar rustig te krijgen'. "Dat had ik niet moeten doen", zei hij twee weken terug op de zitting.

Ontucht bewezen
Er zat geen seksuele component aan zijn vele tekstberichten met het meisje, benadrukte hij meerdere keren op de zitting. De rechters achtten bewezen dat de man meerdere malen ontucht pleegde met de leerlinge.

Hogere eis
Naast de celstraf mag hij vijf jaar lang niet aan de slag als chauffeur van minderjarigen. Kort na de aangifte is hij al op non-actief gesteld. Tegen de man was acht maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel