Meerdere aanhoudingen voor brandstichting met explosieven bij acht woningen

ALMERE • Do 19 januari 2023 | 18:58 • Donderdag 19 januari 2023 | 18:58

De politie heeft vier Almeerders aangehouden die verdacht worden van brandstichting met explosieven bij acht woningen in Almere. De aanslagen vonden in december vorig jaar plaats. Na onderzoek deed de politie op verschillende plekken huiszoeking.

Bij Omroep Flevoland zijn van de acht getroffen woningen slechts drie bekend. Op 12 december werd een explosief naar een huis aan de Paso Doblesingel gegooid. De bom ging door de ruiten van de woning, maar ontplofte niet. Op 14 december werd een brandend voorwerp naar een huis aan de Lemmerstraat gegooid. Een dag later zorgde een ontploffing voor brand in een flatwoning aan opnieuw de Paso Doblesingel.

Volgens eerdere berichten van de politie zou één van de brandstichtingen te maken hebben met een conflict tussen rivaliserende jongeren uit onder meer Almere. Voor waarnemend burgemeester Ank Bijleveld waren de incidenten aanleiding om cameratoezicht in de Danswijk en Stedenwijk in te stellen.

Huiszoekingen
Eind december deed de politie huiszoekingen in de Valkenswaardstraat in Stad en Achterwerf in Haven. In beide woningen werden vuurwapens aangetroffen. De aanwezigen Almeerders van 23 en 26 jaar werden gearresteerd.

Op woensdag 18 januari doorzocht de politie ook een woning aan het Odeonpad. Ook hier werd een vuurwapen gevonden. De politie hield twee 22-jarige Almeerders aan. Alle verdachten worden verhoord en zitten in voorarrest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel