Vakbond dreigt met vijfdaagse staking in busvervoer

FLEVOLAND • Wo 25 januari 2023 | 17:50 • Woensdag 25 januari 2023 | 17:50

Flevolanders die reizen met het openbaar vervoer moeten vanaf 6 februari rekening houden met een vijfdaagse staking in het busvervoer. Vakbond CNV dreigt met een landelijke staking van maandag tot en met vrijdag als de werkgevers niet ingaan op een door de bond gesteld ultimatum. Als de werkgeversvereniging maandag niet akkoord gaat met het ultimatum dat CNV stelt, wordt er actiegevoerd.

Het CNV stelt een aantal eisen, waaronder een loonsverhoging, een goede ouderenregeling en een aanpak van de hoge werkdruk. De bond geeft aan dat verschillende voorstellen zijn gedaan om de hoge werkdruk aan te pakken, waaronder extra tijd voor het eten van een warme maaltijd tijdens een late dienst.

Eerder ook al stakingen
Vorige week werd door vakbond FNV ook een staking gehouden. Daardoor viel donderdag en vrijdag 40 procent van het openbaar vervoer uit. CNV deed toen niet mee aan de acties, maar nu wordt er volgens de woordvoerder samen met FNV een actie georganiseerd.

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) noemt het ultimatum en de stakingsdreiging "onbegrijpelijk". Volgens een woordvoerster gaat VWOV op basis van deze dreiging niet met de bonden onderhandelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel