Boek over dood Cassandra van Schaijk verschijnt later dit jaar

ALMERE • Wo 25 januari 2023 | 19:53 • Woensdag 25 januari 2023 | 19:53

Het boek van de Almeerse gastschrijfster Niña Weijers, over de dood van Cassandra van Schaijk, wordt later dit jaar uitgebracht. Dat meldt de gemeente Almere. De 'writer in residence' schrijft het boek voor de serie Almere Verhalen.

De schrijfster sprak met de politie, familie en vrienden van Van Schaijk en inwoners van Almere. Ze woonde een half jaar in een flat aan het Weerwater om de stad te leren kennen.

Het is meer dan vijftien jaar geleden dat de destijds 17-jarige Cassandra van Schaijk uit Almere verdween. Drie weken later werd haar lichaam gevonden in het water van de Noorderplassen. De zaak is nooit opgelost.

Weijers is de vierde gastschrijver voor de serie Almere Verhalen. Eerdere boeken die in deze serie verschenen zijn 'Iets meer dan een seizoen' van Stephan Sanders, 'Weerwater' van Renate Dorrestein en 'De groene stad' van Redmond O'Hanlon.

Eerder schreven we dat het boek in maart wordt uitgebracht. Dit was gebaseerd op foutieve informatie van de gemeente Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel