Emmeloord heeft in het voorjaar een openbaar toilet

EMMELOORD • Vr 27 januari 2023 | 14:09 • Vrijdag 27 januari 2023 | 14:09

In het voorjaar is er een openbaar toilet in Emmeloord. Dat laat de gemeente Noordoostpolder weten. De wc moet komen te staan op het vernieuwde parkeerterrein bij de Jumbo-supermarkt aan de Lange Nering.

Met de komst van de openbare voorziening gaat een lang gekoesterde wens van de gemeenteraad van Noordoostpolder in vervulling. De raad stemde januari vorig jaar in met de komst van het toilet. De raadsfracties van CDA, D66 en PvdA vroegen er in 2020 om. De partijen willen dat winkelend publiek niet langer afhankelijk is van toiletten in de winkels en horeca.

De gemeente zegt dat op het parkeerterrein bij de Jumbo-supermarkt ruimte is voor de wc. Inmiddels is het ontwerp klaar. Het hangt van de leverancier af wanneer de sanitaire voorziening geplaatst kan worden. Wie ervan gebruik wil maken, moet 70 eurocent betalen. De ruimte moet zichzelf gaan reinigen.

Emmeloord had ooit al een openbaar toilet in het centrum aan de Faddegonstraat. Dat verdween in 2004 omdat er te weinig gebruik van werd gemaakt. De raadsfractie van de PvdA vroeg veertien jaar later al om een nieuw openbaar toilet, maar toen was er geen meerderheid voor de wc te vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel