Met man en macht zoeken naar vermiste man: 'Niet stoppen met hopen'

LELYSTAD • Zo 29 januari 2023 | 13:05 • Zondag 29 januari 2023 | 13:05

Zo'n honderd mensen zijn zondagochtend een grote zoektocht begonnen naar de 59-jarige Paulus Daniëls. Daniëls is sinds twee weken in Lelystad vermist.

De vrijwilligers vertrokken vanaf het Noorderwagenplein in het Lelycentre in kleine groepjes om in verschillende delen van Lelystad te zoeken. Het Lelycentre is ook de plek waar Daniëls op 14 januari voor het laatst is gezien. De zoekactie wordt op verzoek van de familie gehouden door Coördinatie Platform Vermissing (CPV) uit Urk. Er is hulp gevraagd van magneetvissers en vrijwilligers met een boot, quad of drone.

De 21-jarige Romee is één van de drie kinderen van de vermiste Daniëls: "Ik ben heel bij dat er zoveel mensen zijn gekomen. En we zijn Coördinatie Platform Vermissing heel dankbaar dat ze dit kunnen doen voor ons. Hoe meer mensen kunnen helpen hoe sneller we hem kunnen vinden. We blijven hoop houden." De dag van de grootscheepse zoektocht valt samen met de verjaardag van de vermiste Lelystedeling.

Peter Plaggenburg hoort bij de familie. Hij komt uit Purmerend om mee te doen aan de zoekactie in Lelystad: "Paulus is mijn zwager en we willen hem graag vinden." De familie van de vermiste man zegt dat Daniëls ernstige fysieke en mentale klachten heeft. Volgens Plaggenburg is de kans heel klein dat zijn zwager nog leeft: "Hij heeft pasjes neergelegd met pincodes. Hij heeft sleutels allemaal neergelegd, reservesleutels van zijn auto. Ja, dat is doelbewust georganiseerd door hem. Ik denk dat het heel moeilijk wordt om hem te vinden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel