Vader schrikt wakker in huis vol rook, brand op eerste etage

ALMERE • Zo 29 januari 2023 | 14:54 • Zondag 29 januari 2023 | 14:54

Een bewoner van een huis aan het Mintplantsoen in Almere Buiten is zondagmiddag wakker geschrokken in een woning vol rook. Op de eerste etage was brand uitgebroken. Het vuur zorgde er volgens een woordvoerder van de brandweer voor dat de gehele eerste etage en zolder zwart van het roet is geworden.

De brand ontstond rond 13.30 uur. De bewoner lag op de benedenverdieping te slapen. Toen hij wakker werd en de rook zag, rende hij door het huis heen op zoek naar zijn zoon. De man dacht dat deze inmiddels alweer thuis was gekomen nadat hij bij een vriendje gespeeld had. Toen bleek dat zijn zoon nog buiten was, is hij zelf ook naar buiten gegaan. Daar werd de man nagekeken door de ambulancemedewerkers, omdat hij mogelijk rook ingeademd had. De man hoefde verder niet mee naar het ziekenhuis.

Meerdere brandweerwagens werden opgeroepen om de brand te blussen. Ook een traumahelikopter was opgeroepen. Volgens de woordvoerder van de brandweer ontstond de brand op de eerste verdieping en was alles daarna gitzwart van het roet en de viezigheid. Wat er precies is gaan branden, is niet bekend.

De bewoner is opgevangen bij de buren en een speciaal bedrijf is opgeroepen om de schade te bekijken en de woning schoon te maken. Volgens de woordvoerder van de brandweer is de verwachting dat de vader en zijn zoon nog niet terug kunnen keren naar hun huis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel