OM eist weer 6 jaar cel voor seksdate die een overval werd

ZEEWOLDE • Ma 30 januari 2023 | 22:51 • Maandag 30 januari 2023 | 22:51

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep opnieuw een gevangenisstraf van zes jaar tegen een 27-jarige Zeewoldenaar voor een gewapende woningoverval in zijn woonplaats. Het mannelijke slachtoffer dacht op 9 december 2021 een seksdate te hebben, maar werd in zijn huis naakt vastgebonden en beroofd van 3500 euro. De 27-jarige man heeft bekend, maar is in hoger beroep gaan.

De verdachte vindt de celstraf van de rechtbank in Lelystad te hoog. Hij kreeg vier jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk opgelegd. Hij vertelde maandag in het gerechtshof in Leeuwarden dat hij spijt heeft. De man vindt dat hij een straf verdient, maar een lagere dan die de rechtbank hem vorig jaar in juli oplegde. Dit zou hem de kans geven om iets van zijn verdere leven te maken.

De 27-jarige man vertelde het gerechtshof dat hij geldproblemen had en kampte met depressies. Hij had alles in een dag bedacht, nadat hij contact had gekregen met het slachtoffer via de datingapp. Het hof doet op 13 februari uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel