Tweede locatie in Zeewolde in beeld voor superkazerne

ZEEWOLDE • Do 2 februari 2023 | 15:35 • Donderdag 2 februari 2023 | 15:35

De derde plek in Flevoland waar een militaire kazerne gebouwd zou kunnen worden ligt ook in de gemeente Zeewolde. Dat heeft staatssecretaris Christophe van der Maat van Defensie donderdagmiddag laten weten aan Omroep Flevoland. Afgelopen weekend zei Van der Maat dat drie van de vier locaties die Defensie voor zo'n kazerne op het oog heeft, in Flevoland liggen.

De voorkeur van Defensie voor een nieuwe superkazerne gaat nog steeds uit naar een locatie bij de Nijkerkerbrug. Een andere optie blijkt dus nu een andere plek binnen de gemeentegrenzen van Zeewolde te zijn. Welke locatie dat is wil de staatssecretaris niet zeggen. Hij is bang dat dit tot onrust zal leiden.

Wist de burgemeester van de tweede locatie?
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde heeft vernomen dat Defensie nóg een plek in het grondgebied van de gemeente op de shortlist heeft staan, maar hij zegt niet te weten waar dit is. Gorter zegt dat de gesprekken met Defensie vooralsnog alleen over de voorkeurslocatie bij de Nijkerkerbrug gaan. "De kans dat wij sowieso aan de beurt zijn is inderdaad vrij groot. Het Rijk heeft hier heel veel grond en zij hebben daar ook heel veel ideeën over."

Afgelopen maandag liet de gemeente Dronten weten dat Defensie ook met deze gemeente verkennende gesprekken voor de komst van een kazerne heeft gehad. Medio dit jaar wil het kabinet de knoop definitief doorhakken.

De locatie bij de Nijkerkerbrug bij Zeewolde is volgens Defensie om meerdere redenen het meest geschikt, onder meer vanwege de centrale ligging en dat het in de buurt ligt van een aantal grote steden in verband met de personeelswerving.

Eerder deze week liet een woordvoerder van de gemeente Zeewolde nog weten dat er bij de gemeente geen andere locatie bekend is, dan de plek bij de Nijkerkerbrug.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel