Zeewolde kijkt naar meerdere opties voor renovatie De Meermin

ZEEWOLDE • Vr 3 februari 2023 | 0:53 • Vrijdag 3 februari 2023 | 0:53

De gemeenteraad van Zeewolde is donderdagavond bijgepraat over de toekomstmogelijkheden van ontmoetingscentrum De Meermin. Een daarvan is dat kerkelijk centrum Open Haven een deel van de activiteiten van De Meermin overneemt. In een ander scenario gaat De Meermin zelfs helemaal op in Open Haven. Ook renovatie ligt nog op tafel, net als nieuwbouw.

De Meermin is een activiteitencentrum in het centrum van Zeewolde, waarin verschillende verenigingen en maatschappelijke organisaties gehuisvest zijn. Het gebouw is er structureel slecht aan toe, maar ook als het gaat over duurzaamheid en toegankelijkheid voldoet het niet meer aan de eisen. In februari 2022 werd een plan om het gebouw voor vijf miljoen euro te renoveren, afgewezen door de gemeenteraad.

'Alles is nog mogelijk, maar de tijd dringt'
Fractievoorzitter Tom Zonneveld van Leefbaar Zeewolde benadrukt wel dat er nog geen keuze is gemaakt. "Voor ieder scenario valt wel wat te zeggen. Volgens mij worden nu alle scenario's verder uitgewerkt." Toch ziet hij Open Haven als een kans. "Maar het is in eerste instantie aan de kerken om te zeggen wat ze ermee willen", zegt hij. "Het is heel belangrijk dat Open Haven en de kerken die daar zitten dat zelf beslissen."

"We moeten geen overhaaste dingen doen waar we achteraf spijt van krijgen"

— Tom Zonneveld, Leefbaar Zeewolde

Donderdagavond presenteerde het college van burgemeester en wethouders in totaal vier mogelijke scenario's voor De Meermin. De raad wil dat deze alle vier verder worden onderzocht. Ondertussen begint de tijd te dringen, want het huidige gebouw is er slecht aan toe. "We willen heel graag dat De Meermin heel snel verbouwd wordt, maar er moet natuurlijk ook een zorgvuldig proces worden doorlopen", zegt Zonneveld. "We moeten geen overhaaste dingen doen waar we achteraf spijt van krijgen. Dat is het lastige."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel