Studenten reizen met luxe touringcar naar ROC Friese Poort

EMMELOORD • Di 7 februari 2023 | 6:56 • Dinsdag 7 februari 2023 | 6:56

Studenten van ROC Friese Poort in Emmeloord kunnen deze week gebruikmaken van een luxe touringcar om op school te komen. De bus wordt ingezet omdat er tot en met vrijdag gestaakt wordt in het stads- en streekvervoer. Studenten kunnen via de touringcar toch alle lessen bijwonen.

"Een mooi alternatief om zo naar school te gaan", zegt een student tevreden. "Dit is de enige oplossing. En het zit nog comfortabel ook." Een schoolgenoot vult aan: "Super, het zit echt heerlijk. Anders was ik gewoon thuisgebleven." Het vervoer is gratis voor de studenten. De school neemt de kosten op zich. "We hebben twee bussen ingezet naar deze locatie", legt Anneke Oosterhuis van ROC Friese Poort uit. "De eerste bus gaat vanuit Urk naar Emmeloord en terug. De tweede komt vanaf Joure via Lemmer hier naartoe."

Daarmee zijn de belangrijkste routes voor studenten volgens ROC Friese Poort nu geregeld. Meer doen is nagenoeg onmogelijk en te kostbaar zegt Oosterhuis. "We kunnen niet langs alle dorpen. We bieden zoveel mogelijk lijndiensten aan. Vanuit de hele organisatie zijn dat 18 trajecten, naar deze locatie dus twee."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel