Ineke Bakker begonnen als waarnemend burgemeester van Lelystad

LELYSTAD • Ma 6 februari 2023 | 22:10 • Maandag 6 februari 2023 | 22:10

Ineke Bakker heeft haar eerste werkdag als burgemeester van Lelystad achter de rug. Ze neemt tijdelijk de taken van burgemeester Mieke Baltus over, die wordt behandeld tegen kanker. Bakker was tussen 2018 en 2021 al waarnemend burgemeester van Dronten en Urk. Daarmee is Lelystad de derde Flevolandse gemeente waar zij de taken waarneemt.

Bakker zegt dat ze haar best doet om de gemeente Lelystad straks weer over te dragen aan Baltus, zoals ze de gemeente heeft achtergelaten. "Mijn gedachten gaan uit naar Mieke Baltus" zegt Bakker. "Zij moet de tijd krijgen om goed te herstellen en goed te beginnen. Daarover heb je ook contact en waarnemingen kunnen zomaar langer duren." Omdat verwacht wordt dat Baltus over enkele maanden kan terugkeren als burgemeester van Lelystad is met Ineke Bakker geen einddatum afgesproken.

Door de eerdere functies van Bakker in de provincie kent zij de lijntjes binnen de veiligheidsregio en kan ze vanwege haar netwerk provinciaal makkelijk schakelen. In tegenstelling tot Urk en Dronten werkt de gemeente Lelystad met een 'raadsakkoord'. Dat zijn de afspraken die de raad, het college en de ambtenaren van Lelystad hebben gemaakt voor de raadsperiode tot 2026. Bakker heeft daar geen ervaring mee. "Ik vind het leuk om het te gaan meemaken en ook wat voor verschillen dat met zich meebrengt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel