Grote kas Floriade verhuist naar Barneveld

ALMERE • Do 9 februari 2023 | 12:18 • Donderdag 9 februari 2023 | 12:18

De enorme kas 'The Green House' die op het Floriadeterrein staat, is verkocht. Evenementencomplex Midden Nederland Hallen in Barneveld neemt de kas van 10.000 vierkante meter over en gaat deze onder andere als entreehal gebruiken.

Tijdens de Floriade werd de kas gebruikt als tentoonstellingsruimte voor innovaties en producten uit de glastuinbouw. Midden Nederland Hallen wil de kas deels op dezelfde manier inzetten. Het plan is om er een kenniscentrum te vestigen dat bezoekers laat zien hoe Nederlandse groenten en fruit geteeld worden. Daarnaast dient de kas als foyer voor evenementen.

Zelf demonteren
De organisatie van de Floriade Expo 2022 zette de kas in november te koop. De koper moest de kas zelf komen demonteren en verplaatsen. De bouw van de kas in Barneveld zal later dit jaar van start gaan.

De Midden Nederland Hallen is een energieneutraal evenementencomplex waar onder meer beurzen en congressen worden gehouden. De kas is straks te zien vanaf de A30 bij Barneveld.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel