Minister wil samenwerking met Franse visserijschool

URK • Ma 13 februari 2023 | 16:41 • Maandag 13 februari 2023 | 16:41

De visserijopleiding op Urk zou meer moeten samenwerken met die in Frankrijk en Spanje. Die oproep deed minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maandagochtend tijdens een bezoek aan ROC Friese Poort op Urk. De samenwerking zou beter zijn voor innovatie in de visserijsector.

De minister kreeg een rondleiding en sprak met leraren over de toekomst van de visserijsector. Oud zeer over het afschaffen van de pulskorvisserij kwam naar boven. Pulskorvisserij is een vistechniek waarbij vissen met schokjes van de zeebodem worden opgeschrikt en zo het net in gaan. Het Europees Parlement zette in 2019 een streep door deze werkwijze. "Het is doodzonde dat dit ons is overkomen", reageert minister Adema.

Het afschaffen van pulskorvisserij is volgens de minister een politiek besluit geweest. Met name Fransen en Spanjaarden zijn tegen pulskorvisserij. Door nu samen te werken met scholen in deze landen, hoopt de minister duurzame en innovatieve vistechnieken te ontwikkelen die in een groter gebied aanvaard worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel