SP-voorstel voor provinciaal energiebedrijf afgewezen

FLEVOLAND • Do 23 februari 2023 | 8:56 • Donderdag 23 februari 2023 | 8:56

Het voorstel van de SP Flevoland om een regionaal energiebedrijf op te richten is woensdagavond door de Provinciale Staten afgewezen. Tijdens de vergadering stemden 27 statenleden tegen de motie die de partij eerder indiende om het plan verder te onderzoeken. Elf statenleden stemden voor.

De SP-fractie wil dat de energievoorziening in Flevoland in handen van de provincie komt. De partij wil het liefst een gemeenschappelijk provinciaal energiebedrijf met de naam 'Flevo Energie' oprichten. De huidige situatie met de hoge energieprijzen vindt de SP niet wenselijk. "Nu zijn we volledig afhankelijk geworden van buitenlandse bedrijven die uitsluitend gaan voor de winst van hun aandeelhouders", schreef de partij in de motie. "Terwijl het juist nu belangrijk is om de energierekening voor mensen te verlagen in plaats van de winsten voor aandeelhouders te verhogen."

Lijsttrekker John Cocu gaf na de stemming van woensdagavond aan dat hij hoop blijft houden dat het plan in de toekomst wel een meerderheid krijgt. In andere provincies werd ook al gepleit voor het plan. In Drenthe kreeg het voorstel veel steun. Daar stemden 18 statenleden voor en 18 tegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel