Rommelmarkt voor voedselhulp groeit als kool

ALMERE • Za 25 februari 2023 | 16:47 • Zaterdag 25 februari 2023 | 16:47

Elke laatste zaterdag van de maand organiseert stichting Het Boodschappenhoekje in Almere Haven een rommelmarkt. De opbrengsten worden gebruikt om mensen, die moeite hebben om rond te komen, te helpen met een voedselpakket. Alle spullen zijn gedoneerd door mensen uit de omgeving en worden verkocht voor een zacht prijsje.

"Het wordt steeds drukker", vertelt Mireille van Os, voorzitter van stichting Het Boodschappenhoekje. "We verstrekken tientallen tassen per week voor mensen die niet of niet meer in aanmerking komen voor de voedselbank. Deze week gaan er 67 volle tassen uit."

De rommelmarkt van ruim 350 vierkante meter, in het voormalige politiebureau in Almere Haven, staat vol met kleding, spelletjes en huisraad. "Dit is echt bedoeld voor de minima, waar een euro echt het verschil kan maken bij een aankoop. Iedereen is welkom, ook mensen die genoeg te besteden hebben."

"Ik kom hier elke maand", vertelt een bezoekster. "Ik heb hier net een paar boeken gedoneerd en ik kijk ook altijd nog even rond. Meestal kom ik wel weer iets tegen om mee te nemen. Vandaag ga ik naar knuffels voor de hond kijken."

Een andere mevrouw vindt de rommelmarkt voor voedselhulp een mooi initiatief. "Heel goed en er is van alles en nog wat te koop. Het is voor mij net als voor iedereen een dure tijd."

"Het is een mooi systeem", vertelt een man die rondkijkt op de rommelmarkt. "Er liggen mooie spullen bij en dus is het leuk om even te scharrelen."

Naast het verstrekken van voedselhulp geeft de stichting ook cursussen in zelfredzaamheid en is er een naaiatelier. In totaal zijn er 27 vrijwilligers werkzaam bij Het Boodschappenhoekje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel