Burgemeester vond café Men at Work niet veilig genoeg

ALMERE • Ma 27 februari 2023 | 16:51 • Maandag 27 februari 2023 | 16:51

Het veilig uitgaan bij café Men at Work in Almere was in het geding. Ook zou er een gevaar zijn voor de volksgezondheid. Daarom heeft waarnemend burgemeester Ank Bijleveld besloten om het café voor vier weken te sluiten. Dat laat de gemeente weten aan Omroep Flevoland op vragen over de sluiting.

De politie en Stadstoezicht Almere hebben bij het café meerdere incidenten geconstateerd. De burgemeester vindt "het aannemelijk dat het openhouden van het café een gevaar vormt voor de openbare orde, veiligheid en gezondheid." Ze heeft daarover recent nog gesprekken gevoerd met de ondernemers en dit heeft niet tot verbetering geleid.

Wat voor incidenten het waren en hoe de volksgezondheid in het café in gevaar kwam wil de gemeente niet zeggen. In het kader van de privacy van de betrokken ondernemers doet de gemeente verder geen mededelingen.

Op vrijdag 24 februari om zes uur 's avonds ging het café gedwongen op slot. Daarmee wil de gemeente bijdragen aan het behoud en de versterking van een veilig uitgaansklimaat. Gedurende de sluiting worden de eigenaren in gelegenheid gesteld om orde op zaken te stellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel