Chipbedrijf ASMI in Almere blijft groeien

ALMERE • Di 28 februari 2023 | 22:40 • Dinsdag 28 februari 2023 | 22:40

Chiptoeleverancier ASMI heeft een goed jaar achter de rug, zo meldt het ANP. Het Almeerse bedrijf profiteerde van een grote vraag in de markt. Vanwege de chiptekorten in de wereld en de grote investeringen van chipproducenten in uitbreiding van de productiecapaciteit stroomden de orders binnen.

Afgelopen jaar was de omzet van ASMI 2,4 miljard euro tegenover ruim 1,7 miljard euro in 2020. Het was volgens topman Benjamin Loh het zesde achtereenvolgende jaar dat het de onderneming is gelukt om de opbrengsten met meer dan 10 procent op te voeren. Door de grote stroom aan nieuwe opdrachten dikte het orderboek daarnaast aan tot een recordniveau van 1,7 miljard euro.

Na ASML is ASMI de grootste fabrikant van chipproductietechnologie in Europa. Het bedrijf levert systemen voor de bewerking van de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt.

Het beursgenoteerde bedrijf meldde in januari al dat het in laatste kwartaal van vorig jaar meer had verkocht dan het zelf had verwacht. ASMI slaagde er ook in om vorig jaar de bedrijfswinst te verbeteren: ruim 389 miljoen euro. Het bedrijf ziet nog steeds groeimogelijkheden en wil daarin ook fors investeren. Onlangs werd al bekend dat ASMI komende jaren 100 miljoen dollar steekt in een uitbreiding van zijn productie- en innovatiecentrum in Zuid-Korea.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel