Trapjes en touwen moeten dieren uit Gelderse Diep redden

LELYSTAD • Vr 3 maart 2023 | 16:10 • Vrijdag 3 maart 2023 | 16:10

De gemeente Lelystad gaat op korte termijn trapjes en touwen plaatsen op de beschoeiing van het Gelderse Diep. De buurtbewoners wilden een oplossing voor de nu veel te hoge beschoeiing. Dieren en mensen zouden er volgens hen nu niet meer uit kunnen klimmen.

Afgelopen jaar zijn er regelmatig dode katten in het water teruggevonden. De buurtbewoners vermoeden opzet en denken dat er een kattenhater actief is. Door die te hoge beschoeiing kunnen katten nu niet uit het water komen. Met deze oplossing zou dat wel moeten lukken.

De bedoeling is dat er om de vijftig meter trapjes komen en om de vijftien meter een horizontaal touw. Wanneer dat geplaatst gaat worden, is volgens de gemeente nog niet bekend. De aannemer laat volgende week weten wanneer hij tijd heeft. In de wijk Zoom zijn inmiddels houten pallets geplaatst als noodoplossing, schrijft wijkagent Jurion Veenstra op Instagram.

Buurtbewoner Henk Timmerman is blij met de uiteindelijke oplossing. "Het is mooi dat ze hebben geluisterd en snel willen handelen. Er was wel veel druk voor nodig." Toch heeft hij nog wel kritiek. Er zijn nu wel tussenstukken waar niks wordt geplaatst. "Ik kan mij voorstellen dat wij als bewoners op die plekken er zelf wat aan gaan doen," zegt Timmerman.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel