Omstreden kaakchirug Almere heeft werkzaamheden definitief gestaakt

ALMERE • Do 9 maart 2023 | 22:41 • Donderdag 9 maart 2023 | 22:41

Een omstreden kaakchirurg uit Almere is definitief gestopt met zijn werkzaamheden. Dat meldt de Inspectie Gezondheidzorg en Jeugd. In zijn praktijk KC Almere was hij enige tijd illegaal aan het werk. De inspectie had hem het werk als kaakchirurg verboden omdat hij niet over de juiste bevoegdheden beschikte.

De inspectiedienst concludeert nu dat KC Almere geen patiënten meer behandelt. Zo is het pand aan de Schoutstraat niet meer door de chirurg in gebruik en is het telefoonnummer van de praktijk afgesloten. Daarnaast heeft hij zich laten uitschrijven bij de Kamer van Koophandel als tandarts en tandheelkundige. Omdat de inspectiedienst ook geen meldingen of signalen heeft ontvangen dat de voormalig kaakchirurg nog werkzaamheden uitvoert, heeft de inspectie geconcludeerd dat hij er mee gestopt is.

Chirurg uit register geschrapt
In 2021 had het Medisch Tuchtcollege hem uit het BIG register geschrapt omdat hij een zorgverzekeraar voor bijna een half miljoen euro had opgelicht. Door de uitspraak mocht hij zijn beroep niet meer uitoefenen. De chirurg voerde desondanks handelingen uit die alleen een bevoegd tandarts of kaakchirurg mag doen. Hij heeft onder meer verdovingen gegeven, implantaten geplaatst, tanden en kiezen getrokken en röntgenfoto's genomen. Zijn patiënten waren niet op de hoogte gesteld dat hij dit niet meer mocht doen.

Toen de inspectie er achter kwam dat de chirurg toch was doorgegaan met zijn praktijk werd hij april vorig jaar gesommeerd de zaak onmiddellijk te sluiten. Er was geen vertrouwen meer dat hij zijn leven zou beteren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel